Skötselråd

Vi gratulerar Dig till valet av en kvalitetsperuk från Wigmaster. För att Du ska få lång glädje av Din peruk rekommenderar vi Dig att följa våra skötselanvisningar.

För syntetperuker

Frisering

Precis som ett eget hår, kan peruken friseras, borstas och kammas. Bästa resultat blir det med en speciell perukborste. Omformning, klippning, av peruken bör överlåtas till en fackman med specialinriktning på peruker.

Tvättning

Skaka peruken. Blanda 1 liter ljummet vatten med 1 msk perukschampo. Låt peruken ligga i lösningen ca 5 min. Tvätta sedan peruken försiktigt och skölj noga i rinnande kallt vatten. OBS! Vid tvätt av peruken får endast godkända perukscampo användas!

- Gnugga eller vrid inte peruken!

Antistatbehandling

Anitstatbehandlingen ger peruken en naturlig glans och blir antistatisk. Blanda en lösning av 1 liter ljummet vatten med 1 msk perukbalsam. Låt peruken ligga ca 5 minuter.

- Skölj ej!

Torkning

Tryck försiktigt ut fuktigheten i en handduk och häng upp peruken på ett perukställ. Låt sedan peruken lufttorka i rumstemperatur.

- Använd ej hårtork!

Övriga skötselråd

För att inte peruken ska torka ut och se ”risig” ut, rekommenderar vi att Du med jämna mellanrum behandlar den med conditioner. Häng upp peruken på ett perukställ och spraya med conditioner. Peruken kommer då att behålla sin lyster.

Önskar Du att ”styla” peruken kan du använda samma conditioner.

Varning!

Undvik att låta peruken komma i närheten av stark värme, t.ex. ugnslucka, locktång, fön, värmeelement, ånga från varmt vatten el. bastubad. Utsätts peruken för värme skadas fibern och peruken förlorar sin form.


För peruker med äkta hår

Steg 1

Borsta ut peruken försiktigt med en perukborste. Handtvätta sedan peruken i kallt vatten med ett perukschampo.

Steg 2

Skölj peruken i rent kallt vatten. Om du inte använder ett perukschampo rekommenderar vi Dig dubbla sköljningar. Den andra sköljningen rekommenderas att innehålla 1 msk flytande mjukmedel.

Steg 3

Fluffa upp fibrerna i peruken så luft kan cirkulera igenom. Låt peruken lufttorka på en handduk. Peruken ska vara helt torr innan borstning.

- Häng inte upp peruken.